Pizza cu ciuperci şi ouă ochiuri e exact genul de combinaţie ovo-lacto-vegetariană care îţi spune că nu e neapărată nevoie de carne sau peşte pentru a obţine o pizza de calitate. Iar pentru iubitorii ouălor ochiuri, reţeta de faţă e o nouă oportunitate de a exprimenta un ou ochi perfect, făcut în exterior dar cu gălbenuşul mediu gătit. Ciupercile nu fac decât să completeze şi să dea gustul final.

Reţetă: Pizza cu ciuperci şi ouă ochiuri

pizza-cu-ciuperci-si-oua

Ingrediente:

  • 1 porţie aluat de pizza (110-120 grame)
  • 4 linguri sos de roşii pentru pizza
  • 80 grame mozzarella
  • 4-5 ciuperci albe, tăiate felii subţiri
  • 3 ouă
  • 8-10 măsline negre
  • 1 linguriţe rase de oregano uscat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Preparaţi aluatul de pizza conform reţetei.
  2. Încingeţi cuptorul la 220 de grade Celsius.
  3. Întindeţi aluatul de pizza lăsând marginile uşor mai ridicate (pentru a păstra ouăle în interior).
  4. Puneţi sosul de pizza peste blat şi nivelaţi-l cu dosul unei linguri.
  5. Distribuiţi feliile de ciuperci pe toată suprafaţa alatului.
  6. Distribuiţi ouăle în mod egal peste ciuperci.
  7. Presăraţi puţină sare şi piper pe ouă.
  8. Adăugaţi oregano uscat.
  9. Stropiţi cu ulei de măsline.
  10. Introduceţi pizza la cuptor pentru 10 minute.
  11. Scoateţi şi serviţi caldă.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 10 minute

Porţii: 1

print