Un mic dejun al campionilor sau o gustare răcoritoare, un pahar de iaurt grecesc cu miere și nuci (sau migdale) este aproape o mâncare în sine. Secretul iaurtului grecesc este că nu are zer, iar consistența lui este cremoasă (are 10% grăsime) şi gustul uşor acrişor. Folosiți miere de albine de bună calitate.

Vezi aici și rețeta de Tort cu iaurt și fructe. 

Reţetă: Iaurt grecesc cu miere și nuci

Iaurt grecesc cu miere și nuci

Ingrediente:

  • 150 g iaurt grecesc
  • 20 g miere
  • 30 g nuci şi migdale crude

Preparare:

  1. Într-un pahar potrivit de înalt, turnaţi puţină miere.
  2. Adăugaţi iaurtul, nucile şi migdalele crude, apoi garnisiţi cu restul de miere de albine.

Timp de pregătire: 5 minute

Porții: 1

[tip] Evitați să folosiți migdale prăjite și sărate pentru că au sare și schimbă gustul iaurtului. Puteți folosi fructe confiate în miere de albine: smochine, cireșe, etc. în loc de nuci și migdale.[/tip]

[tip] Iaurtul grecesc este comercializat sub denumirea de “iaurt grecesc” sau “olimpus” în supermarketuri. Se poate prepara și acasă din iaurt gras, lăsat la scurs în tifon câteva ore. Atenție să nu îl lăsați prea mult că devine brânză. [/tip]

print