Cine s-ar fi gândit la această combinație între frunzele de viță de vie murate bine pentru sărmăluțe și brânza fină camembert?
Dar o asemenea combinație este posibilă și chiar foarte gustoasă. Rețeta de camembert în foaie de viță se prepară la grătar pentru un plus de savoare.

Vezi aici și rețeta de Ghidul brânzeturilor.

Reţetă: Camembert în foaie de viță la grătar

Camembert la grătar în frunză de viță de vie

Ingrediente:

  • 1 frunză de viță de vie mare (de la saramură)
  • 1 bucată de brânză camembert de 125 grame
  • 1 lingură de miere
  • 15 grame de semințe de pin

Preparare:

  1. Pregătiți ingredientele: spălați bine frunza de viță de vie pentru a îndepărta sarea, întindeți frunza pe un fund de lemn, pregătiți mierea de albine să fie la temperatura camerei.
  2. Ungeți frunza cu miere.
  3. Plasați bucata de camembert în mijloc. Adăugați semințele de pin deasupra.
  4. Înveliți brânza cu frunza de viță de vie – vezi foto.
    [tip]Dacă frunza nu este îndeajuns de mare să acopere toată brânza, folosiți mai multe frunze și suprapuneți-le astfel încât să obțineți un pachet.[/tip]
  5. Puneți brânza pe grătar, la foc iute, câte 3 minute pe fiecare parte.
  6. Aceste aperitiv se servește cald.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 6 minute

Porții: 1

[note] Dacă nu aveți grătarul la îndemână, puteți prepara aceste aperitiv pe un grătar de interior teflonat sau chiar într-o tigaie de telfon. [/note]

print