Una din întrebările frecvente pe care le primim este dacă este mai economic să îţi faci batoanele proteice în casă pentru că cele din magazin sunt foarte scumpe. Răspunsul este da, sigur că da! Nu numai că sunt mai ieftine dar sunt şi mai sănătoase pentru că poţi controla tu ce ingrediente pui şi în ce cantităţi. Un baton proteic este ideal pentru gustarea de după un antrenament sau după o zi obositoare la serviciu. Sau chiar ca mic dejun lângă o cafea atunci când ai ceva urgent de făcut dimineaţa şi nu ai timp de altceva. Sunt săţioase aşa că nu trebuie să exagerezi cu cantităţile.

Reţeta de mai jos este una simplă care nu are nevoie de coacere: din fulgi de ovăz, migdlale şi unt de arahide. Dacă nu ai migdale la îndemână, le poţi înlocui cu orice proteină sub formă de pudră. De asemenea, poţi adăuga fulgi de ciocolată.

Pentru o variantă vegană, foloseşte lapte vegetal şi, în loc de miere, sirop de arţar sau alt îndulcitor după preferinţă.

Reţetă: Baton proteic

Ingrediente:

 • 150 ml lapte
 • 150 g unt de arahide
 • 2 linguri de miere
 • 150 g migdale (pudră sau făină)
 • 200 g fulgi de ovăz instant

Preparare:

 1. Într-o cratiţă adâncă încălzim laptele. Nu trebuie fiert, ci doar încălzit puţin pentru a putea amesteca bine ingredientele. Oprim focul.
 2. Adăugăm untul de arahide si amestecăm pentru a le omogeniza.
 3. Adăugăm restul ingredientelor şi amestecăm energic.
 4. Dacă amestecul este prea uscat, se poate suplimenta cantitatea de lapte.
 5. Pe o tavă bine unsă se presează amestecul uniform, într-o foaie nu foarte groasă.
 6. Se bagă la frigider o oră pentru a permite untului de arahide să se solidifice.
 7. Se taie în dimensiunile dorite şi se serveşte.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 5 minute

Porţii: 12

print