Ceva Bun

Varză roşie călită

Garnitură tradiţională germană, însoţitoare perfectă a fripturilor din carne de porc, gâscă, raţă, vânat – sau chiar cârnaţi fripţi – varza călită cu măr (Rotkohl mit Apfel sau, simplu, Apflerotkohl) este o capodoperă vegetariană. Dulce acrişoară, proaspătă şi aromată, cu o textură catifelată, această garnitură sofisticată suprinde cel mai bine caracterul bucătăriilor germanice, care combină fructele cu legumele.

Porţii: 6

Timp de preparare: 40 minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Curăţaţi varza şi răzuiţi-o fin.
  2. Curăţaţi şi răzuiţi merele.
  3. Curăţaţi şi tocaţi fin ceapa.
  4. Încingeţi uleiul într-o cratiţă adâncă.
  5. Rumeniți uşor ceapa şi varza la foc mic timp de aproximativ 5 minute amestecând constant.
  6. Adăugaţi mărul, o jumătate de pahar de apă, sare şi piper.
  7. Acoperiți cratiţa şi lăsaţi să fiarbă totul, la foc mic, timp de 25 de minute.
  8. Adăugaţi zahărul şi oţetul, amestecaţi şi mai fierbeţi totul descoperit, amestecând din când în când, încă 5-6 minute.

Varza roşie călită cu măr se serveşte fierbinte ca garnitură pentru fripturi sau ca atare.

[tip]Puteţi echilibra gustul dulce/acru, adăugând sau reducând cantitatea de zahăr/oţet.[/tip]

print