Ceva Bun

Spaghetti carbonara cu smântână

Reţetă alternativă la varianta clasică, această versiune a pastelor cabonara este de multe ori chiar mai populară decât originalul, datorită consistenţei cremoase a sosului. Deşi în bucătăria tradiţională italiană gătitul cu smântână (panna) este mai degrabă o rară excepţie decât o regulă, iar smântâna este dulce, nefermentată, această versiune de spaghetti carbonara este foarte apreciată, în special în Statele Unite.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Tăiaţi baconul cubuleţe.
  2. Amestecaţi gălbenuşurile cu smântâna, paharul de vin, nucşoara, parmezanul, puţină sare şi piper.
  3. Fierbeţi pastele, al dente, conform instrucţiunilor de pe pachet.
  4. Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă.
  5. Adăugaţi baconul şi rumeniţi-l uşor.
  6. Adăugaţi amestecul de smântână şi amestecaţi uşor până se leagă.
  7. Amestecaţi sosul cu pastele fierbinţi (fierte şi scurse de apă).

Spaghetti cabonara cu smânână se servesc imediat, presărate din abundenţă cu piper negru proaspăt măcinat.

print