Ceva Bun

Somon cu creveţi glazuraţi cu whiskey

Carnea grasă şi bogat nutritivă  a somonului este excelent pusă în valoare în această reţetă, de amestecul dulce-sărat cu accente de fum date de whiskey, sos de soia şi un strop de miere. Încojurat de creveţi şi servit cu legume sotate, acest somon se transformă într-o reală delicatesă.

Porţii: 4

Timp de preparare: 20 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Rumeniţi somonul pe toate părţile pe plită sau într-o tigaie teflonată  unsă cu puţin ulei de măsline.
  2. Adăugaţi creveţii şi rumeniţi-i.
  3. Adăugaţi sosul de soia, mierea şi whiskey-ul şi întoarceţi cu grijă bucăţile de somon astfel încât să se caramelizeze pe toate părţile.
  4. Asezonaţi cu sare – dacă mai e cazul – şi piper.
  5. Scoateţi somonul şi creveţii pe o farfurie.
  6. Serviţi cu legume sotate sau orez.

Somonul cu creveţi glazurat cu whiskey se serveşte fierbinte, decorat cu frunze de pătrunjel sau coriandru.

[tip]Cel mai potrivit whiskey pentru această reţetă este bourbonul (Four Roses, Jim Bim, Jack Daniel’s, etc), datorită plusului său de aromă. [/tip]


__________________________________
print