Carnea grasă şi bogat nutritivă a somonului este excelent pusă în valoare în această reţetă, de amestecul dulce-sărat cu accente de fum date de whiskey, sos de soia şi un strop de miere. Încojurat de creveţi şi servit cu legume sotate, acest somon se transformă într-o reală delicatesă.
Porţii: 4
Timp de preparare: 20 de minute
Ingrediente:
- 4 bucăţi file de somon (a câte 120-140 grame bucata)
- 1 kilogram creveţi mici, preferţi şi decorticaţi
- 4 linguri sos de soia
- 1 lingură miere
- 6 linguri whiskey
- 1 lingură ulei de măsline
- piper
Preparare:
- Rumeniţi somonul pe toate părţile pe plită sau într-o tigaie teflonată unsă cu puţin ulei de măsline.
- Adăugaţi creveţii şi rumeniţi-i.
- Adăugaţi sosul de soia, mierea şi whiskey-ul şi întoarceţi cu grijă bucăţile de somon astfel încât să se caramelizeze pe toate părţile.
- Asezonaţi cu sare – dacă mai e cazul – şi piper.
- Scoateţi somonul şi creveţii pe o farfurie.
- Serviţi cu legume sotate sau orez.
Somonul cu creveţi glazurat cu whiskey se serveşte fierbinte, decorat cu frunze de pătrunjel sau coriandru.
[tip]Cel mai potrivit whiskey pentru această reţetă este bourbonul (Four Roses, Jim Bim, Jack Daniel’s, etc), datorită plusului său de aromă. [/tip]
__________________________________
de aratat arata tare bine, dar cu whisky??? bizara combinatie…
da, cu wiskey, cu, cu 🙂
Da, am facut reteta chiar in seara asta. F interesant gustul. Iar wiskey-ul nu se simte, dar sigur a dat el ceva acolo aroma. Deci nu e cazul sa ne speriem de el, pt ca nu e dominant. Poate mai mult sa mire gustul dulce combinat cu peste.
Comments are closed.