Ceva Bun

Salată cu piept de pui la grătar şi brânză de capră

Asocierea dintre câteva fâşii de pui picant, două-trei bucăţele de brânză de capră, un ardei copt, roşii şi castraveţi, face din această salată un festin culinar. Bogată, excentrică şi rafinată, salata cu piept de pui şi brânză de capră este dedicată celor care ştiu să guste din plăcerile vieţii.

Porţii: 4

Timp de preparare: 2 ore

Ingrediente:

Preparare:

  1. Faceţi o marinată din sosul de soia, miere, fulgii de chili, 1 lingură zeamă de lămâie şi una de ulei de măsline, puţină sare şi piper. Ungeţi pieptul de pui cu marinată şi daţi-l la rece timp de o oră.
  2. După ce pieptul de pui s-a marinat, pregătiţi grătarul şi coaceţi ardeii pe toate părţile. După ce s-au copt, scoateţi ardeii, aşezaţi-i într-un bol şi acoperiţi-i cu folie alimentară pentru ca să se aburească timp de 10-15 minute.
  3. Scoateţi pieptul de pui din marinată şi înveliţi-l într-o folie de aluminiu unsă cu puţin ulei. Găuriţi din loc în loc folia cu o scobitoare. Aşezaţi puiul “înfoliat” pe grătar şi prăjiţi-l pe toate părţile.
  4. Până se face puiul, curăţaţi ardeiul de pieliţe, tăiaţi roşiile bucăți şi castraveţii în rondele şi rupeţi frunzele de salată – spălate una câte una sub jet de apă rece. Tăiaţi brânza de capră în rondele sau cubuleţe în funcţie de forma pe care o are.
  5. Pregătiţi bolurile. Repartizaţi în mod egal în boluri salată, roşii şi castraveţi şi câte un  ardei copt.
  6. După ce pieptul de pui s-a făcut, trageţi-l deoparte şi tăiaţi-l fâşii subţiri pe care le puneţi peste legume. Adăugaţi bucăţile de brânză.
  7. Asezonaţi, după gust, cu sare, ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
print