Ceva Bun

Prăjitură ieftină cu vişine

O reţetă rapidă şi ieftină, atât de ieftină încât nu are nici măcar agent de afânare (praf de copt sau bicarbonat). Un pandişpan simplu cu fructe în care singurele secrete sunt ingrediente în cantităţi relativ egale şi ouăle bătute cât mai bine pentru a asigura creşterea.

Porţii: 8-12

Timp de preparare: 1 oră

Ingrediente:

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 160 de grade Celsius (foc mic spre mediu).
  2. Puneți vișinele pe o farfurie și presăraţi peste ele cele 2 linguri de zahăr tos. Lăsaţi vişinele să se “îndulcească”.
  3. Cerneţi făina.
  4. Separaţi ouăle în două castroane (vase adânci).
  5. Faceţi o “maioneza” din cele 5 gălbenuşuri şi ulei. Încorporaţi uleiul treptat amestecând cu un tel  într-un singur sens până când se formează  o cremă groasă, bine legată.
  6. În alt vas, bateţi spumă albuşurile.
  7. Încorporaţi zahărul pudră, zahărul vanilat şi 1 vârf de cuţit de sare în albuşuri.
  8. În vasul cu maioneza, încorporați albușurile spumă.
  9. Încorporaţi uşor, amestecând cu telul, făina.
  10. Ungeţi o  tavă sau o formă de tort cu inel detaşabil cu puţin ulei şi pudraţi-o cu făină.
  11. Turnaţi aluatul în tavă.
    [tip]Opţional, puteţi amesteca 4-5 linguri de aluat cu pudră de cacao. Adăugaţi amestecul cu cacao peste cel simplu pentru a obţine un efect marmorat.Vezi foto.[/tip]
  12. Scurgeţi vişinele de zeamă, treceţi-le prin pesmet şi adăugaţi-le peste aluat. Împingeţi uşor vişinele cu degetele în aluat.
  13. Introduceţi tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Verificaţi cu o scobitoare după 35 de minute.
  14. Scoateţi tava şi lăsaţi să se răcească prăjitura 20-30 de minute înainte de a o scoate din tavă sau tăia.

Prăjitura ieftină cu vişine se serveşte ca atare, pudrată cu zahăr sau cu frişcă bătută.

print