Ceva Bun

Piure de quinoa cu brânză de vaci

O mâncare lacto-vegetariană gustoasă, hipo-calorică şi foarte săţioasă, aşa ar putea fi descris acest piure atipic, realizat dintr-o cereală aparte şi o brânzică de zi cu zi. Preparaţi această reţetă ca garnitură pentru pui sau peşte la grătar sau pentru a o servi ca atare alături de o salată.

Porţii: 2

Timp de preparare: 40 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Spălaţi bine lămâia şi curăţaţi-o de coajă (doar partea galbenă).
  2. Extrageţi sucul de lămâie și lăsați-l deoparte.
  3. Puneţi la fiert supa şi  coaja de lămâie.
  4. Spălaţi şi scurgeţi  quinoa.
  5. Lăsaţi să dea supa câteva clocote cu coaja de lămâie, scoateţi coaja şi adăugaţi quinoa.
  6. Acoperiţi şi fierbeţi la foc mediu timp de 20-25 de minute.
  7. Adăugaţi enibaharul, lăsaţi zeama să se evapore şi trageţi vasul de pe foc.
  8. Amestecaţi – cu ajutorul unei linguri de lemn – boabele de quinoa fierte cu brânza de vaci, iaurtul, sare, piper şi zeamă de lămâie după gust.
  9. Adăugaţi cozile de ceapă şi verdeaţă.

Piureul de quinoa cu brânză de vaci se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei, ca garnitură sau ca atare, alături de salată.

print