Ceva Bun

Paste cu somon afumat

Somonul nu este un peşte specific Italiei şi, evident, nici pastele cu somon afumat nu fac parte din tradiţia culinară a peninsulei. Însă, indiferent de originea lor, pastele cu somon afumat rămân un fel  gustos şi rafinat.

Secretul acestor paste este să nu gătiţi deloc peştele, pentru a-şi etala complet gustul intens şi aroma unică.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

 

Prepararare:

  1. Puneţi la fiert pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet, pentru a obţine paste fierte al dente.
  2. Curăţaţi şi tocaţi ceapa mărunt. Spălaţi şi tocaţi pătrunjelul mare. Răzuiţi parmezanul fâşii. Rupeţi sau tăiaţi peştele în bucăţi potrivite.
  3. Topiţi untul într-o tigaie.
  4. Sotaţi ceapa până devine sticloasă.
  5. Adăugaţi smântâna dulce amestecată cu gălbenuşul de ou, vinul şi puţină sare.
  6. Fierbeţi până se înmoaie ceapa şi se leagă sosul.
  7. Amestecaţi pastele cu sosul şi cu peştele.
  8. Adăugaţi pătrunjelul.
  9. Decoraţi cu fâşii de parmezan.

Serviţi pastele, imediat, cu puţin piper proaspăt măcinat.

[tip]Pentru şi mai mult rafinament, înlocuiţi vinul cu vermut alb sec (Martini sau altă marcă) şi serviţi pastele cu o linguriţă de icre negre sau roşii.[/tip]

print