Ceva Bun

Mini-pizza cu roşii şi mozzarella

O gustare rapidă, excelentă pentru pentru orice ocazie dar ideală pentru musafiri, alături de un pahar cu vin. Aluatului simplu i se adaugă doar ulei de măsline, mozzarella, roşii şi un presărat de pătrunjel proaspăt tocat.

Vezi aici și rețeta de Pizza rustică.

Reţetă: Mini pizza cu roșii și mozzarella

Ingrediente:

  • 200 grame aluat de pizza
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 200 grame mozzarella
  • 12 roşii cherry
  • 2 linguri pătrunjel tocat fin
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Preparaţi şi dospiţi aluatul conform reţetei. Dacă timpul nu vă permite, puteţi folosi blat din comerţ.
  2. Încingeţi cuptorul la 200 de grade.
  3. Tăiaţi brânza felii sau răzuiţi-o.
  4. Spălaţi şi ştergeţi roşiile. Tăiaţi-le rondele.
  5. Împărţiţi aluatul în 4 bucăţi.
  6. Întindeţi aluaturile.
  7. Ungeţi aluatul cu ulei de măsline.
  8. Adăugaţi mozzarella.
  9. Adăugaţi roşiile.
  10. Presăraţi cu sare şi piper.
  11. Coaceţi mini-pizza, timp de 10 minute, în tăvi unse cu ulei sau tapetate cu hârtie de copt.
  12. Adăugaţi pătrunjel tocat şi tăiaţi mini-pizza în 4 felii.
  13. Mini-pizza se serveşte caldă, dar se poate consuma şi rece.

Timp de pregătire: 20 minute (cu aluatul făcut înainte)

Timp de gătire: 10 minute

Porții: 4

Mini-pizza se serveşte caldă, dar se poate consuma şi rece.

print