O gustare rapidă, excelentă pentru pentru orice ocazie dar ideală pentru musafiri, alături de un pahar cu vin. Aluatului simplu i se adaugă doar ulei de măsline, mozzarella, roşii şi un presărat de pătrunjel proaspăt tocat.
Vezi aici și rețeta de Pizza rustică.
Reţetă: Mini pizza cu roșii și mozzarella
Ingrediente:
- 200 grame aluat de pizza
 - 4 linguri ulei de măsline
 - 200 grame mozzarella
 - 12 roşii cherry
 - 2 linguri pătrunjel tocat fin
 - sare
 - piper
 
Preparare:
- Preparaţi şi dospiţi aluatul conform reţetei. Dacă timpul nu vă permite, puteţi folosi blat din comerţ.
 - Încingeţi cuptorul la 200 de grade.
 - Tăiaţi brânza felii sau răzuiţi-o.
 - Spălaţi şi ştergeţi roşiile. Tăiaţi-le rondele.
 - Împărţiţi aluatul în 4 bucăţi.
 - Întindeţi aluaturile.
 - Ungeţi aluatul cu ulei de măsline.
 - Adăugaţi mozzarella.
 - Adăugaţi roşiile.
 - Presăraţi cu sare şi piper.
 - Coaceţi mini-pizza, timp de 10 minute, în tăvi unse cu ulei sau tapetate cu hârtie de copt.
 - Adăugaţi pătrunjel tocat şi tăiaţi mini-pizza în 4 felii.
 - Mini-pizza se serveşte caldă, dar se poate consuma şi rece.
 
Timp de pregătire: 20 minute (cu aluatul făcut înainte)
Timp de gătire: 10 minute
Porții: 4
Mini-pizza se serveşte caldă, dar se poate consuma şi rece.