Ceva Bun

Fajitas de pui

Fajita, şaorma Mexicului, este asemeni bucătăriei din care face, un amestec eclectic de gust şi culoare, de texturi şi arome. Secretul unei fajita constă în marinarea adecvată a cărnii, rumenirea potrivită şi combinarea rapidă a ingredientelor calde cu cele reci pentru un contrast savuros.

Porţii: 2

Timp de preparare: 1 oră

Ingrediente:

Preparare:

  1. Tăiaţi pieptul de pui în fâşii potrivit de groase.
  2. Extrageţi sucul din cele două limete. Presaţi-le bine înainte de a le tăia pentru a extrage sucul mai uşor.
  3. Amestecaţi sucul de limetă cu oregano, scorţişoară, piper de cayenne, sare şi piper.
  4. Amestecaţi carnea de pui cu marinata şi daţi-o la rece pentru minim 30 de minute.
  5. Între timp scoateţi cotorul şi seminţele ardeilor. Curăţaţi ceapa.
  6. Tăiaţi ceapa peştişori şi ardeii julienne. (vezi video)
  7. Încingeţi uleiul într-o tigaie şi rumeniţi carnea de pui marinată timp de 5-6 minute, pe toate părţile.
  8. Adăugaţi ceapa şi ardeiul gras în tigaie şi prăjiţi-le la foc iute, amestecând des, până se înmoaie.
  9. Pe marginea unei lipii (tortilla) turnaţi jumătate din amestecul de carne cu legume, adăugaţi jumătate din cantitatea de guacamole şi jumătate din cea de smântână.
  10. Rulaţi şi serviţi imediat.

[tip]Pentru o fajitas de calitate, amestecul de carne şi legume trebuie să fie fierbinte, iar guacamole şi smântâna să fie reci. Fajitas se servesc imediat, înainte ca cele două “părţi” să-şi împrumute temperatura.[/tip]

[tip]În mod tradiţional, la servire, se mai adaugă salsa (cubuleţe de roşii şi ceapă tăiată în cubuleţe mărunte).[/tip]

print