Ceva Bun

Cod cu capere, piper şi lămâie

Amestecul de lămâie, capere şi piper se dovedeşte irezistibil atunci când întâlneşte carnea albă a codului. Aroma proaspătă de lămâie şi cea astringentă a caperelor se completează fericit cu accentele picante ale piperului.

Porţii: 2

Timp de preparare: 20 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Tăiaţi lămâia în două. Extrageţi sucul dintr-o jumătate iar cealaltă jumătate tăiaţi-o rondele.
  2. Curăţaţi şi ştergeţi peştele cu un şervet de hârtie.
  3. Amestecaţi făina cu piperul şi puţină sare.
  4. Încingeţi uleiul într-o tigaie.
  5. Treceţi peştele prin amestecul de făină cu piper şi sare.
  6. Prăjiţi peştele pe ambele părţi timp de 2-3 minute în funcţie de grosimea fileului.
  7. După ce peştele s-a rumenit pe ambele părţi, adăugaţi în tigaie caperele şi stingeţi totul cu zeama de lămâie.

Serviţi peştele cu rondele de lămâie şi capere peste, şi sosul din tigaie.

[tip]Pentru garnitură puteţi opta pentru cartofi fierţi stropiţi cu unt fierbinte şi verdeaţă sau o salată verde cu dressing de oţet balsamic în amestec cu sos de soia cu ciuperci(în proporţii egale).[/tip]

print