Amestecul de lămâie, capere şi piper se dovedeşte irezistibil atunci când întâlneşte carnea albă a codului. Aroma proaspătă de lămâie şi cea astringentă a caperelor se completează fericit cu accentele picante ale piperului.

Porţii: 2

Timp de preparare: 20 de minute

Ingrediente:

  • 2 fileuri de cod
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • 1 lingură capere
  • 3 linguri de făină
  • 1 linguriţă rasă de piper multicolor
  • sare

Preparare:

  1. Tăiaţi lămâia în două. Extrageţi sucul dintr-o jumătate iar cealaltă jumătate tăiaţi-o rondele.
  2. Curăţaţi şi ştergeţi peştele cu un şervet de hârtie.
  3. Amestecaţi făina cu piperul şi puţină sare.
  4. Încingeţi uleiul într-o tigaie.
  5. Treceţi peştele prin amestecul de făină cu piper şi sare.
  6. Prăjiţi peştele pe ambele părţi timp de 2-3 minute în funcţie de grosimea fileului.
  7. După ce peştele s-a rumenit pe ambele părţi, adăugaţi în tigaie caperele şi stingeţi totul cu zeama de lămâie.

Serviţi peştele cu rondele de lămâie şi capere peste, şi sosul din tigaie.

Pentru garnitură puteţi opta pentru cartofi fierţi stropiţi cu unt fierbinte şi verdeaţă sau o salată verde cu dressing de oţet balsamic în amestec cu sos de soia cu ciuperci(în proporţii egale).
printează

1 comentariu

  1. Nu am mancat in viata mea peste preparat mai bine ca aceasta.Este aproape maxim …la fel de bun este si pangasius cu suc de portocala (de aceasta nu este maxim codul nu stiu care din ele este…maxim ).Felicitari pentru retete.

Adaugă un comentariu: