Ceva Bun

Budincă de griş cu lapte

Pentru cei care în copilărie au frecventat grădiniţele cu program prelungit este foarte posibil ca mirosul grişului cu lapte, tivit cu o dâră de sirop de fructe, să fie prima amintire culinară, a vieţii şi a dimineţilor de la grădi. Din amestecul cremos al grişului cu lapte se hrăneşte plăcerea primordială pentru dulce.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Puneţi laptele la fiert, la foc mic, într-o crăticioară.
  2. Adăugaţi sarea, bicarbonatul, zahărul şi zahărul vanilat.
  3. Când se apropie de punctul de fierbere, adăugaţi grişul treptat, amestecând tot timpul cu un tel sau lingură.
  4. Fierbeţi câteva minute, amestecând constant, până obţineţi o cremă ca o mămăligă moale.
  5. Adăugaţi untul tăiat bucăţele, omogenizaţi şi luaţi de pe foc.
  6. Turnaţi grişul în farfurii şi adăugaţi, pe margine, câte 1-2 linguri de sirop în fiecare farfurie.

Serviţi grişul imediat.

[tip]Dacă nu vă plac siropurile de fructe, puteţi servi grişul simplu sau pudrat cu cacao şi zahăr.[/tip]

[warning]Nu adăugaţi siropul decât înainte de servire, mai ales dacă grişul este foarte fierbinte.[/warning]

print