Ceva Bun

Ardei copţi umpluţi cu feta

Una dintre cele mai delicioase aperitive greceşti (meze), ardei copţi umpluţi cu feta (Piperies Gemistes me Feta), trecuţi prin focul cuptorului şi stropiţi cu ulei de măsline, pentru a se transforma într-o minunăţie,  ideală atât pentru zilele de vară cât şi pentru cele mai răcoroase.  Ardeii cunoscuţi sub numele kapia la noi, şi sub cel de florini la greci, de la zona de origine (Florina, din Macedonia), sunt ideali pentru acest preparat pentru care se pot folosi şi ardei proaspăt copţi dar şi din cei conservaţi în borcan.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 190 de grade.
  2. Sfărâmaţi brânza cu mâna şi amestecaţi-o cu o lingură de ulei, jumătate din cantitatea de oregano şi piper negru proaspăt măcinat.
  3. Umpleţi ardeii cu amestecul de brânză, cu grijă pentru a nu-i rupe.
  4. Ungeţi o tavă cu ulei şi aşezaţi ardeii în ea.
  5. Introduceţi tava în cuptor pentru 10 minute până când ardeii prind a se rumeni la suprafaţă.
  6. Scoateţi tava din cuptor şi stropiţi ardeii cu restul de ulei şi presăraţi cu oregano.
Ardeii copţi umpluţi cu feta se servesc imediat cu pâine proaspătă.
print