Ceva Bun

Antricot de vită cu ciuperci în sos de smântână

O reţetă ușoară de antricot de vită la grătar însoţit de un sos simplu, foarte asemănător din multe puncte de vedere cu o ciulama, dacă nu ar fi parfumul subtil de nucşoară care să îi dea un alt înţeles. O reţetă rapidă şi deosebită.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Ungeţi bucăţile de carne cu ulei, sare şi piper măcinat gros.
  2. Frigeţi bucăţile de carne pe grătar sau plită (între 2 şi 5-6 minute pe fiecare parte, în funcţie de cât de făcută vreţi să fie).
  3. Scoateţi bucăţile de carne şi acoperiţi-le cu o folie de aluminiu până faceţi sosul.
  4. Topiţi untul într-o tigaie.
  5. Adăugaţi şi sotaţi ciupercile împreună cu 1/2 cană de apă până se pătrund.
  6. Amestecaţi smântâna dulce cu făina şi adăugaţi-o peste ciuperci. Lăsaţi să dea câteva cocote până se leagă sosul. Asezonaţi cu nucşoară, sare şi piper.

Antricotul de vită la grătar se serveşte cald, cu ciupercile în sos de smântână.

[tip]Pentru cele mai bune rezultate folosiţi câteva sfaturi elementare:

[/tip]

print