O reţetă inedită şi potrivită pentru orice anotimp, această supă este mai puţin cunoscută la noi. Combinaţia pare ciudată de mere cu roşii, dar este una propice pentru activitatea plămânilor. Un studiu din 2002 pe 650 de pacienţi făcut de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health a arătat că un consum zilnic de roşii şi mere ajută la recuperarea plămânilor mai ales în cazul foştilor fumători. Iată de ce este bine să consumăm roşii şi mere zilnic, mai ales pentru cei trecuţi de 30 ani, vârsta la care începe deteriorarea funcţiilor pulmonare. Puteţi alege între supe de roşii, salate multe, tartă de mere sau tartă Tatin, sucuri proaspete în care să le combini. O altă idee de a combina roşiile cu merele este să preparaţi un gazpacho andaluz, care se serveşte cu felii de măr.

Reţetă: Supă de roşii cu măr

Ingrediente:

  • 6 roşii mari, bine coapte
  • 4 mere roşii
  • jumătate de ceapă albă
  • 1 căţel de usturoi
  • jumătate de ceaşcă de lapte
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2-3 foi de dafin
  • sare şi piper

Preparare:

  1. Curăţati ceapa şi usturoiul. Tocaţi-le mărunt.
  2. Tocaţi cubuleţe roşiile şi merele.
  3. Puneţi uleiul într-o cratiţă şi încingeţi-l.
  4. Adăugaţi ceapa şi usturoiul şi sotaţi-le 2-3 minute până când ceapa devine sticloasă.
  5. Adăugaţi roşiile, merele, frunzele de dafin, sare şi piper după gust.
  6. Lăsaţi totul la foc mic aproximativ 40 de minute până când se gătesc bine roşiile şi merele.
  7. Cu un blender de mână sau unul cu vas, pasaţi totul până se obţine o supă cremă.
  8. Adăugaţi laptele pentru a da mai multă cremozitate.
  9. Serviţi imediat cu ulei de măsline şi crutoane sau cu ierburi proaspete.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 45 minute

Porţii: 4

Dacă ţineţi post sau nu puteţi consuma lactate, puteţi înlocui laptele cu lapte de cocos care are conţinut mare de grăsime şi va conferi supei cremozitate.

print

2 Comentarii

Comments are closed.