O reţetă de desert foarte rapidă, numai bună de potolit pofta de dulce – ștrudel cu banane și ciocolată. Decadenta ciocolată topită din acest ştrudel face pereche perfectă cu consistenţa cremoasă a bananei.

[readalso]Vezi aici și rețeta de: Prăjitură germană cu vișine. [/readalso]

Reţetă: Ștrudel cu banane și ciocolată

Ştrudel cu banane şi ciocolată

Ingrediente:

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 220 de grade Celsius.
  2. Topiţi untul într-o crăticioară.
  3. Decojiţi bananele.
  4. Ungeţi o tavă cu puţin unt.
  5. Întindeţi o foaie de plăcintă în tavă şi ungeţi-o cu unt, cu ajutorul unei pensule.
  6. Adăugaţi următoarea foaie peste prima şi ungeţi din nou cu unt. Continuaţi la fel cu celelalte.
  7. Tăiaţi ciocolata din cuţit (dacă nu e pastile/granule).
  8. Puneţi bananele una lângă alta, pe lat, peste foile de plăcinte, aproape de margine.
  9. Adăugaţi ciocolată între şi pe lângă cele două banane.
  10. Pliaţi marginile aluatului, pe lung (vezi foto).
  11. Rulaţi foile.
  12. Puneţi strudelul în tavă cu punctul de închidere a foilor în jos.
  13. Faceţi 3-4 tăieturi pe suprafaţa ştrudelului.
  14. Ungeţi ştrudelul cu restul de unt topit.
  15. Introduceţi la cuptor pentru 13-15 minute, până când ciocolata este topită şi aluatul rumenit.
  16. Scoateţi ştrudelul şi pudraţi-l cu zahăr.

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 15 minute

Porții: 4

[tip]Dacă vreţi ca ştrudelul să fie mai moale şi mai puţin casant, puteţi acoperi tava, după ce aţi scos-o din cuptor, cu un şervet din pânză.[/tip]

Ştrudelul se serveşte cald sau rece, simplu, cu frişcă bătută sau îngheţată de vanilie.

print