Una dintre cele mai îndemână gustări de sezon, dovleceii pané sunt foarte gustoşi şi uşor de preparat. Ideali a fi serviţi atât ca garnitură cât, ca gustare în sine sau ca ingredient pentru sandvişuri – dovlecei pané.

[readalso] Vezi aici și rețeta de: Vinete pané. [/readalso]

Reţetă: Dovlecei pané

Dovlecei pane

Ingrediente:

  • 2-3 dovlecei de dimensiuni medii
  • 3 ouă
  • 4-5 linguri de făină
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

Preparare:

  1. Spălaţi bine dovleceii şi tăiaţi-le capetele.
    [tip]Folosiţi dovlecei de dimensiuni medii. Cei mici au o concentraţie de apă prea mare, cei ajunşi la maturitate au seminţe mari, coaja groasă şi miezul sec.[/tip]
  2. Tăiaţi dovleceii în felii groase (rondele) de 5-7 milimetri.
  3. Presăraţi dovleceii cu sare, amestecaţi bine şi lăsaţi-i la scurs într-o strecurătoare deasupra chiuvetei timp de 10-15 minute.
  4. Încingeţi uleiul.
  5. Ştergeţi dovleceii de apă, cu un şervet de bucătărie.
  6. Bateţi ouăle cu 1 lingură de apă rece.
  7. Asezonaţi făina cu sare şi piper.
  8. Treceţi dovleceii prin făină.
  9. Scuturaţi excesul de făină şi treceţi dovleceii prin ou.
  10. Rumeniţi dovleceii la temperatură medie (180-190 de grade Cesius).
  11. Scoateţi dovleceii pe un şervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 20 minute

Porții: 4

Dovleceii pané se servesc calzi sau reci. Tzatziki e un însoţitor minunat al dovleceilor pané.

print