Spaghetti cu legume coapte cuceresc prin gustul unic, dulceaţa şi prospeţimea deosebită. O reţetă de paste vegetariene, uşor şi repede de preparat, pe care o va îndrăgi orice omnivor.

[note]Legumele din reţeta de mai jos se pot coace şi la cuptor, dar versiunea de faţă câştigă prin rapiditatea de gătire.[/note]

Vezi aici și rețeta de Paste cu dovleac, bacon și parmezan.

Reţetă: Spaghetti cu legume coapte

paste-legume_coapte

Ingrediente:

  • 250 grame spaghetti
  • 1 dovlecel mic
  • 1 vânătă mică
  • 1 ceapă roşie
  • 1 ardei gras (roşu)
  • 2 căţei de usutroi
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 3 linguri ulei de măsline
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • 3 linguri parmezan ras (opţional)
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Fierbeţi pastele al dente. Păstraţi câteva linguri din apa în care au fiert.
  2. Curăţaţi ceapa, ardeiul, capetele vinetei şi dovlecelului.
  3. Tăiaţi dovlecelul şi vânăta în cuburi potrivit de mari.
  4. Tăiaţi ardeiul şi ceapa în pătrate cam de aceleaşi dimensiuni.
  5. Sotaţi legumele într-o tigaie cu ulei de măsline până când prind culoare şi se înmoaie.
  6. Stropiţi legumele cu apa în care au fiert pastele.
  7. Adăugaţi zeama de lămâie, pătrunjelul tocat, usturoiul pisat, pastele, sare şi piper după gust.
  8. Amestecaţi şi serviţi imediat, eventual cu parmezan presărat.

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 15 minute

Porţii: 2

print