Rețeta de hummus cu sfeclă roşie este o adaptare occidentală a orientalului hummus preparat exclusiv din năut. Sfecla adaugă o culoare plăcută acestui preparat şi îi reduce numărul de calorii, fără să-i ştirbească din gustul atât de specific. De încercat şi impresionat musafirii. Ideal pentru post!
Vezi aici și rețeta de Hummus de linte.
Reţetă: Hummus cu sfeclă roşie
Preparare:
- Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
- Extrageţi zeama de lămâie.
- Puneţi într-un blender năutul scurs, sfecla tăiată cuburi, tahini (tahina), usturoiul, chimionul, 1 linguriţă de sare şi un sfert de linguriţă de piper.
- Porniţi blenderul şi încorporaţi treptat uleiul (adăugaţi apă dacă este prea gros).
- Pasaţi până obţineţi o pastă fină.
- Asezonaţi cu sare, piper şi lămâie.
- Hummusul cu sfeclă roşie se serveşte ca atare sau în sandvişuri.
Timp de pregătire: 15 minute(s)
Porţii: 4