O reţetă de paste tomnatecă, bogată şi în acelaşi timp sofisticată.  Personalităţi puternice, dovleacul, baconul, parmezanul şi semințele de pin se combină într-un mix impresionant de arome.

Porţii: 4

Timp de preparare: 40 de minute

Paste cu dovleac Ingrediente:

  • 400  grame paste penne
  • 800 grame pulpă de dovleac
  • 2 linguri unt
  • 120 grame bacon
  • 1 ceapă roşie
  • 180 ml smântâna grasă
  • 1 linguriţă de muştar cu boabe întregi
  • 50 grame parmezan
  • 4 linguri semințe de pin
  • 1 linguriţă nucsoara proaspăt răzuită
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • sare și piper negru proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Tăiaţi dovleacul în cubuleţe cu latura de 2 centimetri. Tăiaţi costiţa (baconul) şi ceapa cubuleţe. Răzuiţi parmezanul. Prăjiţi uşor semințele de pin într-o tigaie teflonată, fără grăsime.
  2. Puneţi dovleacul la fiert în multă apă rece cu puţină sare. Fierbeţi la foc mic timp de 10 minute – de când începe să fiarbă – până când bucăţile de dovleac încep să se înmoaie.
  3. Scoateţi dovleacul cu o spumieră din vasul în care a fiert. Nu aruncaţi apa din vas.
  4. Puneţi din vasul în care a fiert dovleacul pe foc şi, după ce a început să fiarbă apa, adăugaţi pastele. Fierbeţi pastele timp de 8-9 minute, conform instrucţiunilor de pe etichetă, pentru a obţine paste al dente. După ce au fiert, scurgeţi pastele şi amestecaţi-le cu puţin ulei.
  5. Topiţi untul într-o cratiţă. Adăugaţi baconul şi ceapa şi prăjiţi-le la foc mic timp de 5 minute.
  6. Adăugaţi smântâna şi muştarul în cratiţă şi, după ce s-au încălzit bine, dar înainte de a fierbe, adăugaţi pastele şi amestecaţi bine.
  7. Adăugați dovleacul, parmezan-ul, nucșoara şi pătrunjelul tocat. Asezonaţi cu sare și piper, după gust.
  8. Serviți imediat, ornat cu frunze proaspete de pătrunjel și câte o lingură de semințe de pin.
Aveţi grijă să nu fierbeţi dovleacul prea mult pentru a nu-l transforma în piure.
printează

3 Comentarii

Adaugă un comentariu: