slow-food

Mișcarea Slow Food a fost fondată de un italian – Carlo Petrini – pentru a combate fast food-ul. De la înființarea sa în 1986, mișcarea s-a extins global în 122 de țări și numără în prezent peste 83,000 de membri. Slow Food Manifesto semnat în Paris în 1989 a transformat Slow Food International într-o organizație eco-gastronomică din ce în ce mai prezentă pe scena internațională a mișcărilor de avengură pentru nutriție sănătoasă.

Obiectivele acestei mișcări includ:

* cultivarea semințelor pentru a asigura varietatea de plante în bucătărie
* stabilirea unui arc al gustului pentru fiecare eco-regiune cu scopul de a transmite tradițiile culinare locale
* păstrarea tradițiilor culinare locale, atât ca ingrediente cât și ca tehnici
* organizarea unor unități de producție la scară mică pentru a combate procesarea industrială a alimentelor
* promovarea educației gustului

Mai multe informații puteți găsi pe website-ul oficial al fundației – www.slowfood.com

__________________________________________________________
Referințe:

Surse foto: wikipedia.org

print

1 comentariu

Comments are closed.