Salata caldă de ravioli cu brânză, ardei copt şi roşii uscate la soare este un amestec săţios şi totodată proaspăt, amestec de carbohidraţi şi legume aromate. Asocierea pastelor umplute cu ricotta cu ardeiul dulce acrişor, roşiile dulci, totul combinat cu notele proaspete, aromate, de lămâie, ulei de măsline usturoi şi mărar, va cuceri orice degustător. Aşadar, un aperitiv inedit dar cu siguranţă excelent.

Reţetă: Salată de ravioli cu brânză, ardei copt şi roşii uscate

ravioli-cu-ardei-copt

Ingrediente:

  • 600 grame ravioli cu brânză proaspeţi
  • 3 ardei copţi (din conservă)
  • 15 roşii uscate (din ulei)
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 căţel mare de usturoi
  • 1 legăturică mărar
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Fierbeţi pastele în apă cu sare.
  2. Tăiaţi ardeii scurşi şi roşiile în bucăţi potrivite.
  3. Tocaţi mărarul.
  4. Zdrobiţi căţelul de usturoi , tocaţi-l şi frecaţi-l cu latul cuţitului împreună cu o linguriţă de sare până obţineţi o pastă.
  5. Amestecaţi ravioli cu ardeiul copt, roşiile, usturoiul, mărarul, zeama de lămâie şi uleiul de măsline.
  6. Asezonaţi cu sare şi piper.

 

Timp de pregătire: 20 minute

Timp de gătire: 12 minute

Porţii: 3

print