O salată proaspătă şi consistentă în care cartofii de toamnă întâlnesc verdeţurile primăverii. Excelentă pentru a fi consumată ca atare dar şi ca garnitură pentru şniţele.

Porţii: 4

Timp de preparare:  1 oră (plus 2 ore la rece)

Ingrediente:

  • 1 kilogram de cartofi roşii
  • 3 castraveţi muraţi (în oţet)
  • 3 linguri de maioneză
  • 3 linguri de iaurt gras
  • 1 lămâie
  • 2 cepe verzi
  • 2 fire de usturoi verde
  • 1 lingură de tarhon tocat
  • 1 lingură mărar tocat
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • sare
  • piper alb

Preparare:

  1. Puneţi la fiert cartofii (în coajă)  în apă cu sare (1 lingură rasă la 1 litru de apă).
  2. Fierbeţi cartofii şi verificaţi cu furculiţa dacă sunt pătrunşi.
  3. Scurgeţi apa de pe cartofi şi lăsaţi-i sub jet de apă rece până se răcesc.
  4. Curăţaţi cartofii de coajă.
  5. Tăiaţi cartofii rondele sau cuburi mari.
  6. Tăiaţi castraveţii rondele.
  7. Tăiaţi ceapa şi usturoiul fin.
  8. Tocaţi verdeţurile.
  9. Amestecaţi maioneza cu iaurtul şi zeamă de lămâie după gust.
  10. Amestecaţi toate ingredientele într-un vas adânc.
  11. Asezonaţi cu sare şi piper alb.
  12. Introduceţi la rece minim 1 oră înainte de servire.

Salata de cartofi cu verdeţuri se serveşte rece sau la temperatura camerei.

print