O salată proaspătă şi consistentă în care cartofii de toamnă întâlnesc verdeţurile primăverii. Excelentă pentru a fi consumată ca atare dar şi ca garnitură pentru şniţele.
Porţii: 4
Timp de preparare: 1 oră (plus 2 ore la rece)
Ingrediente:
- 1 kilogram de cartofi roşii
- 3 castraveţi muraţi (în oţet)
- 3 linguri de maioneză
- 3 linguri de iaurt gras
- 1 lămâie
- 2 cepe verzi
- 2 fire de usturoi verde
- 1 lingură de tarhon tocat
- 1 lingură mărar tocat
- 1 lingură pătrunjel tocat
- sare
- piper alb
Preparare:
- Puneţi la fiert cartofii (în coajă) în apă cu sare (1 lingură rasă la 1 litru de apă).
- Fierbeţi cartofii şi verificaţi cu furculiţa dacă sunt pătrunşi.
- Scurgeţi apa de pe cartofi şi lăsaţi-i sub jet de apă rece până se răcesc.
- Curăţaţi cartofii de coajă.
- Tăiaţi cartofii rondele sau cuburi mari.
- Tăiaţi castraveţii rondele.
- Tăiaţi ceapa şi usturoiul fin.
- Tocaţi verdeţurile.
- Amestecaţi maioneza cu iaurtul şi zeamă de lămâie după gust.
- Amestecaţi toate ingredientele într-un vas adânc.
- Asezonaţi cu sare şi piper alb.
- Introduceţi la rece minim 1 oră înainte de servire.
Salata de cartofi cu verdeţuri se serveşte rece sau la temperatura camerei.