O salată de toamnă-iarnă deosebită, bogată şi suculentă, complexă şi hrănitoare – salată cu gorgonzola, pere și nuci. Consistenţa onctuoasă a brânzei gorgonzola este completată de textura specifică a nucilor şi carnea tare a perelor. Dacă aveți și câțiva muguri de ridiche pentru contrast ar fi și mai bine.
[readalso]Vezi aici și rețeta de: Salată de sfeclă roșie cu grepfrut, feta și nuci. [/readalso]
Reţetă: Salată cu gorgonzola, pere și nuci
Ingrediente:
- 1 salată iceberg
- 80 grame miez de nucă
- 150 grame gorgonzola
- 1 pară
- 2 linguri muguri de ridiche (opţional)
pentru vinegretă
- 3 linguri oţet de mere (cidru)
- 9 linguri ulei de nucă sau floarea soarelui
- sare
- piper
Preparare:
- Tăiaţi salata şi împărţiţi-o în 2 farfurii de servire.
- Curăţaţi para şi tăiaţi-o în cuburi sau felii mărişoare şi adăugaţi-le în farfurii.
- Alegeţi nuca de eventualele resturi de lemn şi adăugaţi-o în farfurii.
- Rupeţi gorgonzola bucăţi şi adăugaţi-o împreună cu mugurii de ridiche în farfurii.
- Puneţi într-un borcan cu capac uleiul, oţetul, 1 linguriţă de sare şi 1 vârf de cuţit de piper proaspăt măcinat.
- Puneţi capacul şi agitaţi.
- Turnaţi vinegreta peste salată şi serviţi.
Timp de pregătire: 15 minute
Porții: 2
Salata cu gorgonzola, pere şi nuci se serveşte rece sau la temperatura camerei.