O salată de iarnă, rafinată, realmente excepţională! Sfecla roşie, fiartă simplu,  combinată cu fâşii de grepfrut, nuci şi feta, se transformă într-o delicatesă lacto-vegetariană atunci când este însoţită de ulei de măsline şi puţină miere.

 

Reţetă: Salată de sfeclă roșie cu grepfrut, nuci și feta

salata-sfecla_cu_grepfrut

Ingrediente

  • 2 sfecle roşii ( mici spre medii)
  • 2 grepfruturi
  • 4 linguri miez de nucă
  • 4 linguri feta sau telemea de oaie sfărâmată
  • 3 linguri miere
  • 3 linguri ulei de măsline
  • piper proaspăt măcinat

Preparare

  1. Fierbeţi sfecla (în coajă) în apă cu puţină sare timp de aproximativ 90 de minute.Sau coaceţi-o la cuptor pentru aceeaşi perioadă de timp la 160 de grade.
  2. Transferaţi sfecla cât eşte fierbinte în apă foarte rece şi lăsaţi-o să se răcească.
  3. Curăţaţi sfecla şi tăiaţi-o rondele groase de 5-6 milimetri.
  4. Curăţaţi fructele şi tăiaţi-le în rondele la fel de groase sau puţin mai subţiri decât cele de sfeclă.
  5. Intercalaţi sfecla şi grepfrutul în cerc pe farfuria de servire.
  6. Aşezaţi nuca în mijloc.
  7. Presăraţi cu feta sfărâmată.
  8. Adăugaţi miere şi ulei de măsline.
  9. Presăraţi cu piper proaspăt măcinat.
  10. Salata de sfeclă cu grepfrut, feta şi nucă se serveşte imediat.

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 1 oră și 30 minute

Porții: 2

print