Pizza vegetariană şi cea de post, realizate exclusiv din legume (opţional, pentru cei care nu ţin post, cu mozzarella) sunt de cele mai multe ori prea seci şi uscate, legumele insuficient pătrunse sau de-a dreptul fade, rezultat incompatibil cu denumirea de pizza.

A fost necesară aşadar o revizuire a abordării vegetariene. Cea mai bună soluţie pentru a obţine o pizza vegetală cu gust bun este fie să folosim ingrediente tăiate fie, şi mai bine, să le gătim în prealabil. Legumele dintr-o[intlink id=”15″ type=”post”] tocană de legume[/intlink] sau un[intlink id=”5817″ type=”post”] ratatouille[/intlink] sunt soluţia ideală.

Porţii: 1

Timp de preparare: 20

pizza-ratatouille Ingrediente:

  • 1 porţie [intlink id=”405″ type=”post”]aluat de pizza[/intlink] (120-130 grame de aluat)
  • 1 porţie de [intlink id=”5817″ type=”post”] ratatouille[/intlink] (aproximativ 300 grame)
  • 5 linguri [intlink id=”396″ type=”post”]sos de roşii pentru pizza[/intlink]
  • 60 grame mozzarella (dacă nu ţineţi post)

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 200 grade Celsius.
  2. Întindeţi foaia de aluat pe o suprafaţă pudrată cu făină.
  3. Într-o tavă unsă cu ulei întindeţi foaia de aluat.
  4. Ungeţi aluatul cu sos de roşii.
  5. Distribuiţi uniform ratatouille-ul.
  6. Presăraţi mozzarella peste pizza şi introduceţi tava la cuptor pentru 10 minute.

Pizza se serveşte fierbinte, tăiată în prealabil.

[tip]Puteţi încerca această reţetă şi cu [intlink id=”4236″ type=”post”]zacuscă proaspătă de vinete[/intlink].[/tip]

print