Una dintre cele mai apreciate gustări spaniole, creveţii pil pil îşi trădează originea maură prin culoarea şi aroma picantă a ardeiului iute. Serviţi direct din bolul în care au fost gătiţi ca tapas (gustare mică) sau raciones (porţie normală), cu felii de pâine pentru a savura grăsimea în care au fost gătiţi, creveţii pil pil deschid papilele gustative pentru un pahar de vin bun.
Porţii: 2
Timp de preparare: 15 minute
- 16-18 creveti potriviți, cruzi
- 100 ml ulei de măsline
- 60 grame unt
- 4 căţei de usturoi
- 4 ardei iuţi, mici şi uscaţi (1 lingură rasă praf de chili)
- 1/2 lingură de boia de ardei dulce
- 1 lingură frunze de pătrunjel tocate
- 1/2 linguriţă sare
Preparare:
- Încingeţi cuptorul la temperatură maximă.
- Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l rondele subţiri. Pisaţi ardeiul iute.
- Pregătiţi două vase mici, termorezistente.
- Împărţiţi creveţii în cele două vase.
- Topiţi untul în ulei, la foc mic, într-o crăticioară.
- Adăugaţi usturoiul, ardeiul iute, boiaua şi sarea.
- Lăsaţi amestecul de grăsime să dea un clocot (30 de secunde) şi opriţi focul.
- Turnaţi amestecul aromat de ulei şi unt fierbinte peste creveţi.
- Introduceţi vasele la cuptor pentru 3 minute.
- Scoateţi vasele din cuptor, întoarceţi creveţii, adăugaţi pătrunjelul proaspăt tocat.
Serviţi creveţii imediat, cât grăsimea din vase încă sfârâie.
Am mincat asa ceva in Madrid. Sunt excelenti. Felicitari pt sectiunea de retete picante!
Comments are closed.