Una dintre capodoperele bucătăriei italiene, pastele cu hribi – de regulă papardelle sau tagliatelle – au la bază ciuperci importate din România, pentru că ţara noastră este unul dintre cei mai mari exportatori ai acestei ciuperci valoroase, aflată la câţiva paşi de trufe. Folosiţi pentru această reţetă paste proaspete, cumpărate sau făcute, pentru a savura, la adevărata lor valoare, gustul unic al hribilor (funghi porcini).

Vezi aici și Rețeta de Porc cu sos de hribi.

Reţetă: Paste cu hribi

Paste cu hribi

Ingrediente:

  • 250 grame paste (papardelle, tagliatelle, etc.)
  • 220 grame hribi
  • 40 grame unt
  • 1 cană smântână dulce
  • 1 cană supă de pui
  • 1/2 linguriţă nucsoara rasă
  • 1 lingură pătrunjel verde tocat
  • 2 linguri parmezan ras
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Spălaţi şi tăiaţi în cuburi mari ciupercile.
  2. Topiţi untul într-o tigaie sau cratiţă adâncă.
  3. Rumeniţi ciupercile timp de 1-2 minute.
  4. Adăugaţi smântâna dulce, supa şi nucşoara.
  5. Fierbeţi sosul la foc mic timp de 5-6 minute.
  6. Fierbeţi pastele în apă clocotită cu puţină sare pentru 3-5 minute.
  7. Amestecaţi pastele scurse cu sosul.
  8. Lăsaţi pastele timp de 2-3 minute pentru a absorbi sos.
  9. Montaţi pastele în farfurii.
  10. Presăraţi parmezan ras, pătrunjel şi piper proaspăt măcinat.
  11. Pastele cu hribi se consumă imediat.

 

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 20 minute

Porţii: 2

 

[tip]Puteţi folosi şi ciuperci uscate (1 cană), înmuiate 30 de minute  în 250 ml lapte cald.[/tip]

print

5 Comentarii

  1. Eu primit o reteta mai simpla si mai dietetica dar absolut delicioasa de paste cu hribi de la prietena mea si am reusit sa-i innebunesc chiar si pe parintii mei, care nu sunt neaparat “aventurosi” la mancare. Le fac de obicei cu hribi uscati pe care ii hidratez in lapte, pe urma ii tai bucatele si-i arunc intr-o tigaie in care am incalzit doar, cativa catei de usturoi tocati. Le asezonez cu piper proaspat zdrobit. Nu tin amestecul prea mult pe foc, doar atat cat sa se elibereze bine aromele, iar in ultimul minut mai adaug patrunjel verde tocat. Se toarna peste pastele fierte si scurse, se sareaza dupa gust si se consuma imediat, fierbinti. Am incercat mai multe feluri de paste, dar nimic nu se compara cu tagliatelele cu ou. Sunt fabuloase, satioase dar in acelasi timp foarte usoare.

  2. @eliana, e mana de italian aici, cu usturoiul incalzit si hribi hidratati in lapte 🙂 evident ca e excelent ceea ce ti-a iesit.

Comments are closed.