Culoarea, gustul şi esenţa Italiei sunt cuprinse în această salată desăvârşită prin simplitate. Insalata Caprese sau salata à la Capri, preparată în culorile tricolorului statutui peninsular – verde, alb, roşu – e considerată adevăratul simbol al bucătăriei italiene. Numită pe alocuri, din raţiuni ce ţin de orgolii regionale, salata “Bocconcini di mozzarella con pomodori e basilico“, salata Caprese are o cerinţă esenţială pentru o reuşită garantată: ingrediente proaspete şi de bună calitate. Mozzarella de bivoliţă (di buffa) este cel mai potrivit sortiment de brânză pentru această salată minunată.
Porţii: 2
Timp de preparare: 20 de minute
Ingrediente:
- 400 grame mozzarella
- 4-5 roşii coapte
- 20 frunze de busuioc mari
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare de mare
- piper multicolor
Preparare:
- Spălaţi şi ştergeţi roşiile şi frunzele de busuioc.
- Tăiaţi mozarella şi roşiile în felii groase de aproximativ 5 milimetri.
[note]Bocconcini (biluţele de mozzarella) se folosesc întregi.[/note] - Intercalaţi pe platourile de servire roşiile cu mozzarella şi busuiocul.
- Stropiţi cu ulei de măsline extravigin.
- Presăraţi cu sare şi piper multicolor, zdrobit mare într-un mojar.
Insalata Caprese se serveşte întotdeauna la temperatura camerei, cu felii de pâine prăjită.
[tip]Nu folosiţi ingrediente prea reci, în special roşii, deoarece calitatatea gustului va fi mult diminuată.[/tip]
o clasica
arata atat de racoritoare…
Comments are closed.