Culoarea, gustul şi esenţa Italiei sunt cuprinse în această salată desăvârşită prin simplitate. Insalata Caprese sau salata à la Capri, preparată în culorile tricolorului statutui peninsular – verde, alb, roşu – e considerată adevăratul simbol al bucătăriei italiene. Numită pe alocuri, din raţiuni ce ţin de orgolii regionale, salata  “Bocconcini di mozzarella con pomodori e basilico“, salata Caprese are o cerinţă esenţială pentru o reuşită garantată: ingrediente proaspete şi de bună calitate. Mozzarella de bivoliţă (di buffa) este cel mai potrivit sortiment de brânză pentru această salată minunată.

Porţii: 2

Timp de preparare: 20 de minute

Ingrediente:

  • 400 grame mozzarella
  • 4-5 roşii coapte
  • 20 frunze de busuioc mari
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare de mare
  • piper multicolor

Preparare:

  1. Spălaţi şi ştergeţi roşiile şi frunzele de busuioc.
  2. Tăiaţi mozarella şi roşiile în felii groase de aproximativ 5 milimetri.
    [note]Bocconcini (biluţele de mozzarella) se folosesc întregi.[/note]
  3. Intercalaţi pe platourile de servire roşiile cu mozzarella şi busuiocul.
  4. Stropiţi cu ulei de măsline extravigin.
  5. Presăraţi cu sare şi piper multicolor, zdrobit mare într-un mojar.

Insalata Caprese se serveşte întotdeauna la temperatura camerei, cu felii de pâine prăjită.

[tip]Nu folosiţi ingrediente prea reci, în special roşii, deoarece calitatatea gustului va fi mult diminuată.[/tip]


print

1 comentariu

Comments are closed.