O combinaţie clasică din repertoriul francez: papară (sau ouă jumări) cu somon afumat. Secretul acestor ouă gustoase constă în gătirea lor atentă la foc mic. Somonul se adaugă doar la final, pentru a rămâne crud şi a-şi păstra gustul puternic. Codiţele de ceapă vor da un plus de prospeţime acestui  mic dejun perfect.

Înainte de a vă apuca de treabă urmăriţi cum se face o papară perfectă.

Porţii: 2

Timp de preparare: 15 minute

papara cu somon afumat

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 80 grame de somon afumat
  • 3 linguriţe de apă rece
  • 30 grame unt gras
  • 2 linguri smântână dulce
  • 1 lingură chives (codiţe de ceapă verde)
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Tăiaţi somonul în bucăţi mici.
  2. Bateţi ouăle cu 3 linguriţe de apă, sare şi piper.
  3. Ungeţi o tigaie cu unt.
  4. Adăugaţi ouăle în tigaie şi rumeniţi-le la foc mic amestecând continuu până se leagă frumos.
  5. Luaţi tigaia de pe foc şi încorporaţi smântâna dulce.
  6. Adăugaţi somonul şi codiţele de ceape verde tocate fin.

Papara cu somon afumat se serveşte imediat cu pâine prăjită.

_______________________________________

print