O reţetă de brioşe simplă şi rapidă, fără ouă şi bătăi de cap, venită tocmai din sertarul cu reţete al celor de la Cordon Bleu, reputatul institut gastronomic parizian. Pregătiţi-le pentru micul dejun sau ca gustare, alături de o ceaşcă de ceai, cafea sau cacao.

Porții: 12

Timp de preparare: 35 minute

briose cu ciocolata

Ingrediente:

  • 210 g făină albă
  • 40 g cacao
  • 150 g zahăr
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 250 ml lapte
  • 60 g unt
  • câteva picături de esență de vanilie
  • 120 g fulgi de ciocolată amăruie
  • un vârf de cuțit de sare

Preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 ° Celsius.
  2. Pregătiți formele de brioșe (de silicon, tavă teflonată, de unică folosință etc) și tapetați-le cu unt. Vor ieși 12 brioșe.
  3. Într-un castron adânc, amestecați făina cu cacao, zahărul, praful de copt și un vârf de cuțit de sare.
  4. Într-un alt vas, amestecați laptele cu untul topit și esența de vanilie.
    [tip] Laptele trebuie să fie la temperatura camerei. [/tip]
  5. Adăugați amestecul de lapte în castronul cu amestecul de făină și amestecați până de omogenizează tot lichidul. Nu amestecați în exces.
  6. Adăugați fulgii de ciocolată și amestecați de câteva ori.
    [tip] Dacă nu aveți fulgi de ciocolată, puteți să radeți prin răzătoarea mare o bucată de ciocolată brută (de menaj). [/tip]
  7. Turnați coca în formele de brioșe, umplând doar 3 sferturi din fiecare cupă.
  8. Băgați brioșele la cuptor și coaceți-le 20-25 de minute. Verificați cu o scobitoare dacă sunt coapte bine înainte de a le scoate din cuptor.
  9. Scoateți brioșele din forme și lăsați-le la răcorit.

Brioșele cu ciocolată se pot servi calde sau reci.

[warning]Dacă aveţi un cuptor electric, cu ventilaţie, opriţi funcţia de ventilare pentru a nu deforma brioşele în timpul procesului de coacere. [/warning]

_________________________________

print

10 Comentarii

  1. Arata superb.Voi incerca si eu,numai ca am o problema: nu am forme de briose…Am citit la alta reteta de invelitul staniolului in jurul unui pahar..O pot folosi si pentru briose?

  2. De-abia le-am scos din cuptor! Sunt excelente. O sugestie- eu am pus mai putin praf de copt (o jumatate de plic).

  3. Desi am numai 12 ani, imi place sa fac prajituri. Mama m-a incurajat sa fac ceea ce imi place…asa ca ii copiez retetele :)) Am vazut aceste briose si m-am gandit sa incerc si eu. Chiar au iesit tare bune! Recomand cu caldura!!!:))

  4. SUNT EXCELENTE…IUBITUL MEU LE DORESTE IN FIECARE SAPTAMANA….CRED CA DORESTE MAI MULT BRIOSELE DECAT PE MINE..;))

Comments are closed.