Un mic dejun căruia nu-i lipseşte nimic, le-aş zice pe scurt acestor chifle cu spanac şi ouă ochiuri care se preling nesimţit asemenea ceasurilor dimineţii, motiv pentru care le-am spus ochiuri Dali. Consistente, proaspete, amestec de proteină, carbohidraţi şi vitamine, chiflele umplute astfel sunt gata să-ţi ţină stomacul ocupat până la prânz. Reţeta e simplă şi rapidă: chifle, maioneză cu usturoi, spanac, ouă ochiuri moi şi o salată de roşii lângă.  Dar să vedem cum se face.

Vezi şi spanac cu ouă ochiuri

Reţetă: Ouă ochiuri cu spanac

ochiuri-dali3

Ingrediente:

  • 2 chifle pentru hamburger
  • 2 ouă
  • 8-10 frunze de spanac proaspăt (sau 2-4 de salată)
  • 2 roşii mari sau 12-14 roşioare
  • 4 linguri de maioneză
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 linguriţă de oţet
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Preparaţi maioneza cu usturoi. Zdrobiţi usturoiul, faceţi-l pastă cu dosul unui cuţit pe un fund de lemn şi amestecaţi-l cu maioneza împreună cu câteva picături de oţet.
  2. Prăjiţi ouăle într-o tigaie cu 2 linguri de ulei la foc mediu.
  3. Adăugaţi ouăle când tigaia e încălzită, pudraţi-le cu puţină sare şi piper. Gătiţi-le până când se leagă albuşul dar păstraţi gălbenuşul cât de crud vă place.
  4. Tăiaţi chiflele în două şi rumeniţi-le puţin într-o tigaie pentru a fi crocante în partea interioară.
  5. Ungeţi chiflele cu maioneză.
  6. Faceţi un pat de frunze de spanac.
  7. Adăugaţi ouăle.
  8. Faceţi o salată din roşii stropite cu ulei de măsline.
  9. Serviţi imediat cât încă gălbenuşul e suficient de fierbinte când să ardă puţin când se scurge pe bărbie:)

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 5 minute

Porţii: 1

print