Midii cu usturoi, lămâie şi pătrunjel reprezintă o gustare care n-are nevoie de aproape nicio reţetă. Doar o înşiruire de ingrediente de bună calitate. O gustare de vară şi de mare, sau care să ne aducă aminte de ele. De încercat lângă un pahar de vin alb fructat, bine răcit.

Vezi aici și rețeta de Midii pané.

Reţetă: Midii cu lămâie, usturoi şi pătrunjel

midii-lamaie

Ingrediente:

  • 450-500 grame carne de midii (1 kilogram dacă sunt cu cochilie)
  • 5 linguri ulei de măsline de bună calitate
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Spălaţi şi frecaţi bine cochilia midiilor. Aruncaţi midiile care nu mişcă.
  2. Curăţaţi şi tocaţi usturoiul.
  3. Tocaţi pătrunjelul.
  4. Încălziţi uleiul la foc moale.
  5. Sotaţi usturoiul la foc foarte mic, pentru a-şi elibera aroma dar fără să-şi schimbe culoarea.
  6. Adăugaţi midiile şi zeama de lămâie.
  7. Acoperiţi si mai lăsaţi pe foc, scuturând tigaia din când în când, pentru alte 5 minute (10 dacă sunt cu cochilie.)
  8. Asezonaţi cu sare şi piper.
  9. Adăugaţi pătrunjelul.
  10. Serviţi cu pâine proaspătă.

Timp de pregătire: 10 minute(dacă sunt fără cochilie)

Timp de gătire: 15 minute

Porţii: 2

print