Gustare excelentă  mai ales vara, alături de un pahar de bere sau vin alb rece, midiile pané se întâlnesc în majoritatea bucătăriilor sud-europene cu deschidere la mare şi nu numai. Simplu de preparat, midiile pané se servesc neprotocolar, de cele mai multe ori pe o bucată de hârtie cerată sau pe un pat de salată verde.

Porţii: 4-6

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 1 kilogram de midii fără cochilie
  • 1 ceaşcă de făină
  • 1/2 ceaşcă de mălai
  • 1 cană de ulei (pentru prăjire)
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Spălaţi şi ştergeţi bine midiile cu un şervet curat.
  2. Amestecaţi făina cu mălaiul, 1 linguriţă de sare şi 1/2 linguriţă de piper măcinat.
  3. Treceţi midiile prin amestecul de făină. Scuturaţi excesul.
  4. Încingeţi uleiul.
  5. Prăjiţi midiile până se rumenesc frumos, galben-auriu, la suprafaţă (aprox. 4-5 minute).
  6. Scoateţi midiile pe un şervet de hârtie pentru a scăpa de excesul de grăsime.

Midiile pané se servesc imediat, cu lămâie, maioneză, maioneză cu usturoi, etc.

Pentru o prezentare deosebită, puteţi înşira câte 5-6 midii pe frigărui de lemn (înmuiate 30 de minute în apă) şi să le preparaţi ca atare.

3 Comentarii

  1. Mananc destul de des chestia asta la un “chinezesc” 🙂
    Separat mai vine un mic bol cu o mixtura de sos de soia, otet, putin usturoi si cateva fire de chives. Excelenta combinatia.

Adaugă un comentariu: