Porţii: 200 ml
Pentru:carne roşie, porc, pui, peşte
Ingrediente:
4-5 tulpini de praz tăiate rondele groase
1 legătură de busuioc proaspăt
3 căţei de usturoi
2 ardei iuţi tăiaţi tocaţi mare
4 linguri ulei de măsline
2 linguri oţet din Sherry (sau alt vin fortifiat)
1 linguriţă sare
1/2 linguriţă piper proaspăt măcinat
marinate
Porţii: 200 ml
Pentru: marinată umedă pentru carne roşie, porc, pui, peşte
Ingrediente:
  • 4-5 tulpini de praz tăiate rondele groase
  • 1 legătură de busuioc proaspăt
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 ardei iuţi tăiaţi tocaţi mare
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oţet din Sherry (sau alt vin fortifiat)
  • 1 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă piper proaspăt măcinat
Preparare:
Se pasează toate ingredientele într-un blender pentru 2 minute, până obţineţi o pastă fină cu care se unge carnea pentru marinat.
__________________________
print