Macaroanele sau mai degrabă pastele scurte (penne/fusilli) cu brânză şi cârnaţi sunt o mâncare simplă dar consistentă, parcă special croită pe gustul românului. Săţioase şi gustoase, uşor şi rapid de preparat, pastele cu brânză şi cârnaţi sunt un prânz sau cină oricând la îndemână.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 250 grame paste uscate (macaroane, fusilli, penne, etc.)
  • 170 grame brânză de burduf
  • 2 linguri smântână grasă
  • 100 grame cârnaţi afumaţi
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Fierbeţi pastele.
  2. Tăiaţi cârnaţii în felii de 4-5 milimetri grosime.
  3. Rumeniţi cârnaţii, într-o tigaie antiaderentă, fără grăsime.
  4. Adăugaţi pastele, brânza de burduf sfărâmată în mână şi smântâna.
  5. Amestecaţi bine în vasul aflat pe foc până când brânza şi smântâna aderă la paste.
  6. Presăraţi cu piper proaspăt măcinat.

Pastele cu brânză şi cârnaţi se servesc imediat.

print

1 comentariu

Comments are closed.