O invenţie pe cât de simplă pe atât de spectaculoasă, ce transformă limonada de zi cu zi într-o băutură extraordinară. Aşadar, o limonadă cum alta nu e, proaspătă, parfumată şi răcoroasă – limonad cu căpșuni și mentă.
Pregătiţi-o pentru zilele calde pentru a vă suprinde plăcut musafirii.
Vezi aici și rețeta de Spumă de căpșuni.
Reţetă: Limonadă cu căpșuni și mentă
Ingrediente:
- 2 pahare de apă
- 1 pahar de zahăr (de preferință brut)
- 1 pahar zeamă de lămâie
- 250 grame căpşuni
- 2 pahare de apă plată, minerală sau sifon
- 3-4 linguri frunze de mentă proaspătă, tocate mare
- 1 lămâie
Preparare:
- Amestecaţi cele două pahare de apă cu zahărul într-o crăticioară la foc mic până se topesc granulele de zahăr. Trageţi crăticioara deoparte şi lăsaţi siropul să se răcească.
- Spălaţi bine lămâia şi tăiaţi-o în rondele.
- Spălaţi căpşunile, îndepărtaţi-le condiţele şi tăiaţi-le în jumătăţi.
- Spălaţi frunzele de mentă şi tocaţi-le mare.
- Pasaţi într-un blender siropul obţinut mai sus împreună cu căpşunile, menta, apa minerală şi sucul de lămâie.
- Turnaţi limonada într-o carafă.
- Adăugaţi cuburi de gheaţă şi rondele de lămâie.
- Limonada cu căpşuni şi mentă se serveşte rece, imediat.
Timp de pregătire: 5 minute
Timp de gătire: 5 minute
Porții: 6
[tip]Scădeţi sau creşteţi cantitatea de zahăr în funcţie de gusturile dumneavoastră.[/tip]
chiar ca racorrrrritor! am facut ieri si e delicioasa (io am pus zahar brun ca nu ma lasa prietena sa folosesc zahar alb ca cica e daunator 🙂
am crezut prima data ca e cam mult zahar dar e numai buna asa
io am pus si o feli de lamiie verde – gustos!
Comments are closed.