În tradiţia culinară orientală supele nu se servesc la începutul mesei, ca în occident, ci la sfârşit, “pentru a umple golurile” lăsate de felurile anterioare. În bucătăria chinezească supele cu zdrenţe de ou (egg-drop) sunt un adevărat cult, iar supa acră-iute (deşi e mai degrabă piperată), proaspătă şi revigorantă, e una dintre cele mai iubite dintre ele. Filmul de mai jos vă va demonstra cât de uşor se face o astfel de supă chinezească.

Porţii: 2

Timp de preparare: 25 de minute

Ingrediente:

  • 700 ml supă de legume sau pui
  • 1 ceapă verde
  • 2 linguri urechi de lemn uscate
  • 2 linguri boabe de porumb din conservă (sau mini ştiuleţi)
  • 1 lingură de amidon
  • 2 ouă
  • 2 linguri de ulei
  • 2-3 stropi ulei de susan
  • 2 linguri sos de soia
  • 3-4 linguri oţet (preferabil din orez, dar merge şi unul din vin)
  • 1 lingură piper măcinat (nu e o greşeală!)

Preparare:

  1. Puneţi la înmuiat urechile de lemn în apă caldă timp de zece minute.
  2. Tăiaţi ceapa în rondele oblice.
  3. Bateţi ouăle.
  4. Amestecaţi amidonul cu 2 linguri de apă rece.
  5. Tăiaţi urechile de lemn, înmuiate, în fâşii.
  6. Încingeţi uleiul într-un wok sau cratiţă.
  7. Sotaţi 30 de secunde ceapa verde.
  8. Adăugaţi supa de pui şi sosul de soia.
  9. Când supa începe să fiarbă, adăugaţi ciupercile şi porumbul.
  10. Adăugaţi amidonul şi amestecaţi.
  11. Opriţi focul şi adăugaţi oul amestecând.
    [tip]Florile de ou, aşa cum le numesc chinezii, se pot face mai mari sau mai mici în funcţie de cât de des amestecaţi la turnare. Dacă le doriţi mai fine, amestecaţi bine în momentul adăugării în supă.[/tip]
  12. Adăugaţi uleiul de susan.
  13. Asezonaţi cu oţet şi piper.

Supa acră iute se serveşte fierbinte cu oţet şi piper suplimentar alături.

print

2 Comentarii

  1. I just love you …si mi-e asa o foame ..o sa incerc supa sa o fac ..prima incercare a fost cam wired dar a doua oara tre sa fie bine ..right? thanks for posting

Comments are closed.