Un filé de cambulă preparat la tigaie reprezintă una dintre cele mai simple şi mai la îndemână reţete când vine vorba de prepararea acestui peşte cu carne albă şi gust deosebit. Rudă a calcanului, are cam acelaşi mod de viaţă cu acesta doar că textura cambulei este mai fină şi gustul mai delicat. Gătiţi-o puţin, în grăsimi de bună calitate, pentru a vă bucura pe deplin de o masă rafinată. O reţetă gata într-un sfert de oră.

Vezi şi reţeta de calcan cu unt

Reţetă: Cambulă la tigaie

file-cambula_01

Ingrediente:

  • 2 fileuri de cambulă cu piele (4 dacă sunt mici)
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri de unt gras (minim 80% grăsime)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper alb

Preparare:

  1. Ştergeţi bine fileurile de cambulă.
  2. Amestecaţi făina cu 1 linguriţă de sare şi 1/4 linguriţă de piper alb.
  3. Topiţi untul în uleiul de măsline într-o tigaie.
  4. Treceţi fileurile de peşte prin făină şi scuturaţi-le de exces.
  5. Frigeţi fileurile de peşte, începând cu partea cu piele prima dată, câte 2 minute pe fiecare parte.
  6. Scoateţi peştele şi serviţi-l imediat cu cartofi fierți cu verdeaţă.

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătire: 7 minute

Porţii: 2

print