Burgerii de ciuperci sunt o delicatesă ovo-lacto-vegetariană rapidă, mai săracă în calorii decât burgerii din carne dar nu mai puţin gustoşi. Secretul acestei reţete este să folosiţi ciuperci cu pălăria cât mai mare, ciuperci albe de Paris sau portobello, pentru a vă putea bucura de o porţie consistentă şi de un suport pe măsura unui ou ochi. În rest, puteţi modifica reţeta după gust.

Vezi şi reţeta de burger vegetarian

Reţetă: Burgeri de ciuperci cu ouă ochiuri

Burger de ciuperci cu ou ochi

Ingrediente:

  • 2 ciuperci albe mari
  • 3 linguri de mozzarella tăiată sau altă brânză moale
  • 2 linguri roşii uscate, tocate (opţional)
  • 2 linguriţe ulei de măsline
  • 2 ouă
  • verdeaţă
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Tocaţi verdeaţa şi roşiile.
  2. Rupeţi sau răzuiţi brânza.
  3. Spălaţi şi ştergeţi bine pălăriile ciupercilor.
  4. Frigeţi ciupercile începând cu partea cu lamele în jos (pe plită, grătar, într-o tigaie teflonată sau grătar de aragaz).
  5. Presaţi cu dosul unei furculiţe pentru a aplatiza ciuperca, fără să o rupeţi, şi pentru a scăpa de lichidul în exces.
  6. Întoarceţi ciupercile şi umpleţi pălăria cu mozzarella, roşii uscate, puţin ulei, sare şi piper.
  7. Faceţi două ochiuri cu gălbenuşul moale.
  8. Serviţi ciupercile fierbinţi, cu ouă deasupra şi verdeaţă presărată.

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătire: 10 minute

Porţii: 2

print