O reţetă nordică din peşte afumat, pe cât de simplă pe atât de minunată. O cremă excelentă din care puteţi realiza tartine arătoase pentru petreceri.

Porţii: 4-6

Timp de preparare: 20 de minute

Ingrediente:

  • 200 grame file de macrou afumat (se poate înlocui cu hering sau chiar păstrăv afumat)
  • 2 linguri de smântână
  • 4 centimetri tulpină de hrean
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Îndepărtaţi pielea şi eventualele oscioare din fileurile de peşte afumat.
  2. Curăţaţi şi răzuiţi hreanul.
  3. Pasaţi hreanul cu peştele, smântâna şi zeama de lămâie.
  4. Asezonaţi cu sare şi piper.
  5. Introduceţi crema la rece pentru minim 30 de minute înainte de servire.

Ungeţi crema de peşte afumat cu hrean pe felii subţiri de pâine prăjită sau biscuiţi săraţi şi decoraţi cu sfeclă roşie.

print

1 comentariu

Comments are closed.