Cea mai simplă şi mai la îndemână metodă de conservare a roşiilor pentru iarnă o reprezintă păstrarea lor în bulion. Atât şi nimic mai mult. O reţetă de o sfântă banalitate.

Timp de preparare: 2-3 ore (în funcţie de cantităţi)

Ingrediente:

  • roşii
  • bulion
  • sare
  • zahăr

Preparare:

  1. Alegeţi roşiile de dimensiuni relativ egale şi puneţi-le deoparte pentru decojire.
  2. Decojiţi roşiile.
    [tip]Urmaţi instruţiunile din film, dar opăriţi roşiile în acelaşi timp într-o vas cu apă clocotită. Înainte de decojire, lăsaţi-le 3 minute în apă rece cu gheaţă.[/tip]
  3. Preparaţi în bulion din restul roşiilor conform reţetei.
  4. Încingeţi cuptorul la 160-180 de grade (foc mediu).
  5. Sterilizaţi borcanele.
  6. Aşezaţi roşiile întregi  în borcane.
  7. Turnaţi bulionul răcit peste ele.
  8. Acoperiţi borcanele.
  9. Pregătiţi o cratiţă suficient de adâncă cât să cuprindă borcanele.
  10. Asezaţi un prosop pe fundul cratiţiei.
  11. Puneţi borcanele răcite în cratiţă şi turnaţi apă caldă printre borcane până sub capac.
  12. Introduceţi cratiţa la cuptor şi lăsaţi să fiarbă (din momentul în care începe fierberea) timp de 30 de minute.
  13. Scoateţi cratiţa din cuptor şi lăsaţi să se răcească până a doua zi.
  14. Depozitaţi la rece.

Rosiile în bulion se folosesc, cu tot cu bulion, la aproape orice tip de supă/ciorbă sau mâncare ce solicită roşii.

[tip]Opţional, puteţi toca roşiile decojite înainte de a le pune în borcane.[/tip]

print