Crema de ciocolată cu avocado este una dintre cele mai populare deserturi raw (netratate termic) printre consumatorii de hrană vie. Rețeta de mai jos conține avocado, cel care dă textura specială acestui dulce cremos. Simplu şi rapid de preparat şi de către un copil, cu rezultate garantate, această rețetă este și un desert excelent de post.

Este important să folosiți ingrediente de calitate pentru a obține un gust bun.

Vezi aici și rețeta de Mousse de ciocolată cu cafea.

Reţetă: Cremă de ciocolată cu avocado

ciocolata-raw

Ingrediente:

  • 1 avocado mare, bine copt
  • 3 linguri de curmale, fără sâmburi
  • 2-3 linguri de miere sau sirop de agave
  • 1/2 linguriţă scortisoara
  • 3 linguri rase cacao
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 2-6 linguri de apă
  • fulgi de migdale, pentru decor

Preparare:

  1. Curăţaţi coaja şi îndepărtaţi sâmburele din avocado.
  2. Puneţi într-un robot de bucătărie curmalele, avocado, pudra de cacao, scorţişoara, mierea, sarea şi 2 linguri de apă rece.
  3. Porniţi robotul şi mixaţi bine.
  4. Adăugaţi câte foarte puţină apă, până când amestecul se transformă într-o pastă cremoasă.
  5. Serviţi ca atare, simplu, cu fructe sau cu biscuiţi, rece sau la temperatura camerei.
  6. Opţional, decoraţi cu fulgi de migdale.

 

Timp de pregătire: 5 minute

Porţii: 2

print