O cremă-spumă de ciocolată fină, ideală pentru a fi servită ca atare, la pahar, dar şi pentru a fi folosită pentru alte prăjituri sau torturi – mousse de ciocolată cu cafea. Ingredientele de calitate sunt cheia acestei reţete de origine italiană, care este gata în doar treizeci de minute.

Reţetă: Mousse de ciocolată cu cafea

cupe-cioco

Ingrediente:

  • 150 grame ciocolată neagră (minim 52% cacao)
  • 170 grame mascarpone
  • 200 grame smântână dulce grasă (32% grăsime)
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 6 linguri espresso concentrat, rece
  • biscuiţi pentru servit

Preparare:

  1. Rupeţi ciocolata sau tocaţi-o din cuţit.
  2. Topiţi ciocolata într-un vas bain-marie, amestecaţi până se topeşte bine şi luaţi-o de pe foc.
  3. Separat, bateţi mascarpone cu zahărul până obţineţi o spumă în care încorporaţi cafeaua şi ciocolata topită şi răcită.
  4. Bateţi smântâna dulce până obţineţi o frişcă consistentă.
    Nu bateţi smântâna exagerat de mult după ce începe să se lege deoarece riscaţi ca grăsimile să se separe şi să obţineţi unt.
  5. Încorporaţi frişca în amestecul de ciocolată.
  6. Turnaţi crema în 4 cupe sau ceşti adânci.
  7. Decoraţi cu biscuiţi tocaţi şi/sau ciocolată rasă.
  8. Introduceţi la rece până la servire.

Timp de pregătire: 20 minute

Timp de gătire: 10 minute

Porții: 4

Mousse-ul de ciocolată cu cafea se serveşte ca atare sau pentru prăjituri şi torturi.

printează

4 Comentarii

  1. Pare delicioasa reteta, insa ca la alte preparate ma confrunt cu o problema: unde se poate gasi mai exact smantana dulce de 32% grasime? Am fost in mai multe supermarketuri si hypermarketuri si cea mai grasa smantana pe care am gasit-o a fost de 26%.

  2. mmm, pare foarte buna si sincer nu e prea greu de facut, poate sa faca si un incepator asa ceva 🙂 si cel mai important, nu necesita chiar asa multe lucruri. Revin dupa ce-l fac 😀 o zi buna!

  3. Buna ziua,
    am pregatit acest desert, cu o mica modificare,
    am scazut cantitatea de apa adaugata pentru cafeaua instant si am inlocuit-o cu putin alcool din casa.
    Buna, usoara, spumoasa, rece..minunata.

Adaugă un comentariu: